Scurt istoric

La sfârşitul secolului al XIX-lea, Comuna Vâlcelele făcea parte din plasa Gradiştea a judeţului Râmnicu Sărat şi era formată in catunele Vâlcelele şi Erculeşti, cu o populaţie de 1364 de locuitori. În comună funcţionau o biserică zidită de locuitori în 1856 şi o şcoală mixtă. În 1925, comuna se regăsea în plasa Boldu a aceluiaşi judeţ şi avea, in aceleaşi două sate, 1815 locuitori.
În 1950, comuna a fost inclusă în raionul Făurei din regiunea Galaţi, din care a făcut parte până in 1968, când a fost transferată la judeţul Buzău, ca o comună formată dintr- un singur sat.La sfârşitul secolului al XIX-lea, Comuna Vâlcelele făcea parte din plasa Gradiştea a judeţului Râmnicu Sărat şi era formată in catunele Vâlcelele şi Erculeşti, cu o populaţie de 1364 de locuitori. În comună funcţionau o biserică zidită de locuitori în 1856 şi o şcoală mixtă. În 1925, comuna se regăsea în plasa Boldu a aceluiaşi judeţ şi avea, in aceleaşi două sate, 1815 locuitori.
În 1950, comuna a fost inclusă în raionul Făurei din regiunea Galaţi, din care a făcut parte până in 1968, când a fost transferată la judeţul Buzău, ca o comună formată dintr- un singur sat.

Așezare geografică

Comuna Vâlcelele este încadrată administrativ în judeţul Buzău, fiind situată în extremitatea nord-estică a acestuia, Latitudine 45° 20′ 39″ N si Longitudine 27° 20′ 57″ E, la 65 km de oraşul Buzău, pe DJ 203 C, prin unirea fostelor sate Vâlcele, Erculeşti şi Puşcăieni.
Comuna se află la limita cu județele Vrancea și Brăila. Este deservită de un drum comunal, ce o leagă de DN22 ;
Comuna este amplasată în partea de sud – est a municipiului Rîmnicu Sărat, teritoriul său desfăşurându-se pe zona de câmpie, fiind străbătută de DN 22 Rm. Sărat – Brăila.
Accesul în localitate se realizează cu ajutorul drumului comunal 5. Aceste drumuri asigură tranzitul de mărfuri şi pasageri în partea de sud – est a judeţului Buzău, precum şi între judeţele Buzău, Brăila, Vrancea.
Comuna Vâlcelele din judeţul Buzău este o unitate administrativ teritorială cu o suprafaţă de 4770 hectare, din care intravilan 125 hectare, extravilan 4645 hectare.

Sari la conținut